7 Heaven beschikt over een prachtige, ruime werkplaats! 

Met 2 bruggen en een aparte lashoek met centrale afzuiging zijn wij klaar om uw klassieker te onderhouden of restaureren zodat uw geliefde bolide nog jaren meekan.

Voor dit onderhoud heeft 7Heaven voor de Classic Mini nagenoeg alle technische onderdelen op de plank liggen. Van wiellager to clipje voor deurlijst, het ligt er! Zo kunnen we direct monteren, wat niet origineel leverbaar is in de best leverbare kwaliteit.

We hebben wij door de jaren heen een groot netwerk opgebouwd met diverse leveranciers in binnen en buitenland, alleen in de beste kwaliteit!

De olie die we gebruiken voor alle klassiekers komt van MILLERS oils, dit is de beste die er is weten wij uit ervaring! Met deze reden zijn wij dan ook dealer van de Nederlandse importeur.

Voor de laswerkzaamheden beschikken we over speciale lasapparatuur zoals;

Puntlasmachine
Dubbelwerkend om de originele puntlassen weer terug te kunnen plaatsen met geringe inbreng van hitte in het materiaal.

Puntlasmachine/spotter
Enkelzijdig, tevens spotter om uit kunnen deuken op plaatsen waar we van binnen niet bij kunnen. Ook kunnen we met deze machine plaatselijk plaatwerk verhitten om de rek uit de plaat van een slechte eerdere reparatie of een oude schade te halen.

MIG machine
Deze machine is de meest bekende, met deze machine, met vele mogelijkheden. Van deze hebben we er twee met 2 verschilleden draaddiktes. Zovkunnen we veel repareren zowel aan het chassis als aan een carrosserie, afhankelijk van welke klus werken we met 0.6 mm of 0.8 mm draad 

TIG machine

Met deze machine werken we aan RVS carrosserieën en natuurlijk aluminium. Ook voor uw vooroorlogse auto staan we dus klaar, eveneens kunnen we hier versnellingsbakken e.d. mee repareren.

Koper solderen
Een soort MIG las echter met een ander soort gas, deze methode geeft minder hitte in de plaat en we kunnen door het koper precies zien waar we bezig zijn. Veel moderne fabrikanten eisen dat er met deze apparatuur gewerkt wordt doordat er minder  inwendige roestvorming voorkomt.

Vertinnen
Van oudsher werden auto’s strak gemaakt met tin waar tegenwoordig kunststof plamuur gebruikt wordt. Op verzoek tinnen wij de lassen aan uw auto af zodat er geen enkele kans bestaat dat er roestvorming komt door minuscule gaatjes in het laswerk. Door het vertinnen komt er geen vocht door de las dus ook niet onder de nieuwe laklaag. 7heaven zal altijd tussen de plaatdelen een hechtende lasprimer zetten, veel lassers/restaurateurs maken de fout dit niet te doen waardoor er tussen de gelaste platen de kale delen op elkaar liggen en ze meteen weer gaan roesten.

Engels wiel
Met het Engels wiel maken we plaatwerkdelen uit de hand zoasls wij dat noemen, plaatwerkdelen die er niet meer zijn of waar we denken dat maken we zelf zonder een groot plaatdeel te hoeven verknippen.

Bead Roller
De bead roller is ook zo'n machine, daarmee kunnen we water gootjes maken, louvres, scherpe randen en ga zo maar door.

Schrinker
Met de krimper en rekker maken we bochten aan hoeken, krimpen we midden op de plaat en kunnen we prachtige vormen maken.

Zo ziet u wel, restaureren is een vak, wij hebben daar de juiste apparatuur en kennis voor in huis.

Bij behandeling van plaatsen die aangetast zijn door roestvorming en op plaatsten waar we slecht bij kunnen gebruiken wij BRUNOX, dit beschermt die plaatsen tegen verdere aantasting doordat er geen zuurstof meer bijkan. Ook van BRUNOX zijn we rechtstreeks dealer!

Naast al deze technieken beschikken we over alle gereedschappen en montagematerialen om uw klassieker af te kunnen monteren en af te stellen na het spuitwerk. Natuurlijk voorzien we de auto ook van een grote beurt, alle technische reparaties en verzorgen we uw APK keuring. Dit doen we samen met een gerenimeerd bedrijf die ons werk kennen.

Roestpreventie

Na de las- en spuitwerkzaamheden adviseren wij u dringend om de auto van een roestwerend middel te voorzien. Wij hebben de beste ervaring met Dinitrol, hierdoor kunnen we uw auto voorzien van een gecertificeerde anti-roest behandeling met garantie.

Waardebepaling
Na onze werkzaamheden geven we u het dringende advies om uw auto, als hij ouder is dan 7 jaar, te laten taxeren. Dat kan bijvoorbeeld bij HBX taxaties. Henrik kent ons werk en taxeert al een tijd de auto's die wij gebouwd hebben. Voor info:https://www.hbxtaxaties.nl/